banner03 v4mod

Blog

6 tipp autósiskola választáshoz

Ha rászánod magad, hogy vezetni tanulsz néhány gondolatot érdemes szem előtt tartani. A célod valószínűleg a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb áron, a lehető legjobb oktatóval, a lehető legjobb környezetben megszerezni a jogosítványt.

Jó, jó, de csak azért, mert a hirdetésében az a legolcsóbb, még nem biztos, hogy a végösszeg is ilyen kecsegtető lesz.

6 tipp autósiskola választáshoz

1.Kerüljük az irreálisan olcsó iskolákat! Ne higgyünk az ingyenes oktatás varázsában!

Bármilyen vonzó legyen a hirdetés, sajnos semmit nem adnak ingyen, és ez tény. Ahol ilyen hirdetésbe ütközünk, ott vagy az oktatás minősége, vagy a megfelelő segítő támogatás hiányzik.

2.Győződj meg róla, hogy az iskola valóban biztosítja a korrekt elméleti felkészülést!

Ha csak a vizsgakérdéseket magolod be, saját magadat is átvered. Fontos, hogy biztos tudással rendelkezz, amikor forgalmi vezetésre kerül a sor. Legyen lehetőséged gyakorolni. Akár on-line, akár tantermi képzésformát választasz, győződj meg róla, hogy kérdéseiddel van kihez fordulni.

3.Ne engedd, hogy elengedjék a kezed!

Egyre több autósiskola biztosítja az on-line KRESZ tanfolyamon lehetőségét. Ez alapvetően jó! De figyelj arra, hogy biztosan legyen háttértámogatás is! Tudd, hogy felmerülő problémáid esetén, hol kérj segítséget. Legyen oktató, aki válaszol a kérdéseidre és legyen ügyintéző, aki a megfelelő tájékoztatásodról gondoskodik.

4.Ragaszkodj ahhoz, ami jár!

Minimálisan 29 gyakorlati órát kell levezetni, a gyakorlati órák meghatározott ideje 50 perc. Ha ebből több perc azzal telik, hogy az oktató késik, saját ügyeit intézi, vagy még egy kávé belefér, akkor az a hirdetésben szereplő kecsegtető óradíj mégsem annyira kecsegtető. Az órák időtartama, illetve a minimális 29 óra mellett ugyanis kötelező levezetendő km is szerepel, ami a sok-sok perc kisesés miatt nem valósul meg, így pótórák vásárlásának sora következik.
Érdemes inkább egy olyan iskolát választani, ahol biztosan azt kapod, amiért fizettél, és korrekten szabják meg az óradíjakat.

5.Győződj meg róla, hogy az alapóra és a pótóra díja azonos!

Rossz előjel, ha az alapórák és a pótórák ára eltérnek egymástól. A pótóra díja semmiképpen sem lehet magasabb az alapóra díjánál. Mindkét esetben azonos szolgáltatásról van szó, csak azért ne legyen magasabb a pótóra díja, mert az iskola pótórákban próbálja megszerezni a kiesett bevételét.

6.Tájékozódj az oktatókról!

Ha az oktató az autósiskolától megkapja a megfelelő támogatást munkájához, az a tanulók felkészítésében való nyugodtságot és profizmust segíti elő. Egy szakképzett, tapasztalt, nyugodt oktató mellett stressz mentesen tanulhatod meg a vezetés csínját-bínját. Legyen precíz, munkájára igényes és készségesen támogassa a tanulási folyamatodat.
Egy olyan iskolánál, ahol az óradíjak talán a költségeket éppen fedezik, biztosan nincs lehetőség az oktató munkájának szakmai és anyagi támogatására, így nagy valószínűséggel az oktatónak sem lesz érdeke a tanuló mielőbbi sikeres vizsgája.

Ha kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb autósiskolát, akkor már csak a tananyagra kell koncentrálnod. Ebben segítségedre lesz az iskola, de Nélküled nem valósulhat meg a siker.